تاریخچه سرآغاز و شروع کلابهای مدیریتی در دنیا
قبل از اشاره به تاریخچه شروع کلابهای مدیریتی بد نیست کمی به تاریخچه مدیریت بپردازیم.
مفهوم مدیریت هزاران سال است که وجود داشته است. به گفته پیندور، راجرز و کیم (1995)، رویکردهای اساسی مدیریت حداقل به 3000 سال قبل از تولد مسیح باز میگردد، زمانی که در آن سوابق معاملات تجاری برای اولین بار توسط کشیشان خاورمیانه ثبت شد. سقراط، در حدود 400 سال قبل از میلاد، اظهار داشت که مدیریت یک شایستگی است که کاملاً جدا از داشتن مهارتها و دانش فنی است (هیگینز، 1991).
رومیها که به خاطر لشکر جنگجویان خود به رهبری سنتوریونها مشهور بودند، از طریق سلسله مراتب اقتدار(اقتدارگرایی) مدیریت میکردند. در طول قرون وسطی، یک دوره 1000 ساله تقریباً از 476 پس از میلاد تا 1450 پس از میلاد، اصناف و مجموعه ای از صنعتگران و بازرگانان کالاهایی را که با دست ساخته میشد، از نان گرفته تا زره و شمشیر برای جنگهای صلیبی تهیه میکردند. این صنعتگران، در اصل، مشاغل کوچکی بودند که محصولاتی با درجات مختلف کیفیت، نرخ بهرهوری پایین و نیاز کمی به کنترل مدیریتی فراتر از کنترل مالک یا استادکار تولید میکردند.
انقلاب صنعتی، از اواخر دهه 1700 تا 1800، دوره تحولات بزرگ و تغییرات گسترده در شیوه زندگی و کار مردم بود. پیش از این زمان، بیشتر مردم در جوامع روستایی ساکن میشدند.
با اختراع موتور بخار، نوآوریهای متعددی رخ داد، از جمله جابجایی خودکار زغال سنگ از معادن زیرزمینی، نیرو دادن به کارخانههایی که اکنون به تولید انبوه کالاهایی که قبلاً به صورت دستی ساخته میشدند، و لوکوموتیوهای راه آهنی که میتوانستند محصولات و مواد را به موقع در سراسر کشورها جابجا کنند.
میل به درک اینکه چگونه میتوان کسبوکار را به بهترین نحو و با بازدهی بالاتر انجام داد و بر ایدهها و فرآیندهای کاری متمرکز شد. یعنی مدیران میخواستند نحوه انجام کار و تاثیر آن بر بهره وری را مطالعه کنند.
ایده اصلی این بود که روش انجام کارها بهینه شود. یکی از معماران اصلی اندازه گیری تولیدات انسانی فردریک تیلور بود. تیلور احساس میکرد که افزایش کارایی و کاهش هزینهها اهداف اولیه مدیریت است. نظریههای تیلور بر فرمولی متمرکز بودند که تعداد واحدهای تولید شده را در یک چارچوب زمانی مشخص محاسبه میکرد
تاریخچه سرآغاز و شروع باشگاه مدیران
پس از جنگ جهانی اول، فرصتها و افقهای جدیدی برای باشگاه مدیریت ( کلاب مدیران) در آمریکا وجود داشت. ایالات متحده یک قدرت اقتصادی نوظهور در جهان بود و درآمدهای شخصی به میزان قابل توجهی افزایش یافت. گذشته از خرید آشکار کالاهای مصرفی و مسکن، مردم بخش بیشتری از درآمد خود را صرف اوقات فراغت میکردند.
در ژانویه-فوریه 1997 ، بسیاری از آمریکاییها برای اولین بار وارد کلابهای مدیریتی در آمریکا شدند.
دهه 1920 دوره رشد جنبش باشگاههای مدیریت در آمریکا بود. در سال 1915 ، هزار باشگاه مدیریت در آمریکا وجود داشت . تا سال 1927 تعداد کل به 5500 رسید. اما مشکلات فزاینده ای هم وجود داشت. مشکلات قدیمی مالی، ساختار عضویت و مدیریت هنوز وجود داشت.
در یادآوری آن دوران، , H.B. Meek ، پروفسور در مدیریت هتل، میگوید: «تا سال 1929 ثروت در دست عدهای معدود متمرکز میشد، و آن تعداد معدودی میتوانستند پول خرج کنند و باشگاههایی را حفظ کنند که همه دوست دارند به آن فکر کنند. آن جاهایی بود که آدمها میدانستند چه میخواهند .
رشد جنبش باشگاههای مدیریت درآمریکا در دهه 1920 به این معنی بود که این باشگاهها نمیتوانستند استراتژیهای توسعه را که در دهههای گذشته استفاده میشد تکرار کنند. با وجود درآمد توجه و تمایل مدیران برای پیوستن به یک باشگاه کشوری، مسئولان باشگاهها نسبت به گذشته به روشهای سیستماتیکتری برای مدیریت و ساختن یک باشگاه محلی نیاز داشتند.
باشگاههای کشوری که کاملاً ثروتمند و بزرگ بودند، اولین باشگاههایی بودند که مدیرانی را به عنوان مدیر باشگاه استخدام کردند.
برای باشگاههای در سطح آمریکا که به تازگی سازماندهی شده بودند، استخدام یک مدیر از سمتی دیگر تنها جایگزین بود. با رشد سریع باشگاههای آمریکا در طول دهه 1920، یافتن یک مدیر باشگاه واجد شرایط دشوار شد.
در سال 1927 انجمن مدیران باشگاه آمریکا (CMAA) اولین نشست ملی خود را برگزار کرد و سازمان دهندگان و حاضران جلسه، دستور کار آیین نامه، ساختار سازمانی و آموزش اعضا را آغاز کردند.
انجمن مدیریت باشگاه آمریکا (CMAA) بزرگترین انجمن حرفه ای برای مدیران باشگاهها با 6800 عضو در سراسر ایالات متحده و در سطح بین المللی است. این نام که در سال 1927 به عنوان انجمن مدیران باشگاه آمریکا تأسیس شد، در سال 2018 تغییر کرد تا ترکیب اعضای CMAA را بهتر نشان دهد. اعضای CMAA در موفقیت بیش از 2500 کلوپ آمریکا، گلف، ورزش، شهر، هیئت علمی، ارتش، شهرک و قایق بادبانی مشارکت دارند.
تاسیس انجمن مدیران باشگاهها و به طور خاص کلابهای مدیریت نشانهای از رشد روزافزون کلابهای مدیریتی و علاقه مدیران و مردم به عضویت در این کلابها داشته و دارد. میتوان گفت تاسیس این انجمن سر آغاز رشد انفجاری و توسعه کلابهای مدیریتی در دنیا خاصه آمریکا گردید.
منافع بی شماری در این کلابها برای اعضا به ارمغان آورده میشود. حضور مدیران و انسانهای هم مدار در کلابهای مدیریتی که دارای دایره واژگان و علایق مشترک هستند از جنبههای بسیار موثر رشد و توسعه کلابهای مدیریتی در دنیا بوده و هستند.
و اینک کلاب مثلث با عنوان باشگاه مدیران و کارآفرینان ارزش آفرین در تلاش است تا فصلی نوین و منحصربفرد در فعالیت کلابهای مدیریتی در سطح ملی و جهانی بگشاید.
بدون دیدگاه