اهمیت شبکهسازی برای کسبوکارها
شبکهسازی یا Networking چیست؟
در ابتدا قصد داریم با مفهوم شبکهسازی بیشتر آشنا شویم. زمانی که از شبکهسازی یا نتورکینگ صحبت میشود ذهن ما به سمت شبکهسازی در کسبوکار میرود. شبکهسازی بیشتر یک فعالیت اجتماعی میباشد و هدف اصلی از ایجاد شبکههای قدرتمند داشتن یک زندگی اجتماعی خوب میباشد.
شبکهسازی در کسبوکار به مجموعه ارتباطات میان افراد، سازمانها و سیستمها جهت پیشرفت شغلی و افزایش سود و فروش گفته میشود.
شبکه شما از تمام افرادی که با آنها در تعامل هستید مثل همکاران، خانواده، دوستان، اساتید، افراد متخصص در زمینه شما، مشتریان یا فروشندگان شما تشکیل میشود. برای ایجاد و ارتقا یک شبکه سودمند، ضروری است که به دنبال فرصتهایی برای رشد و گسترش شبکه خود باشید.
فواید شبکهسازی در کسبوکار
در ادامهی مطلب قصد داریم به بررسی مواردی بپردازیم تا متوجه شویم چرا شبکهسازی باید در راس برنامهریزیهای شغلی و فردی ما قرار داشته باشد؟
1) شبکهسازی ارتباطات را بهبود میبخشد: با شبکهسازی، افراد و سازمانها راحتتر با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. این ارتباطات میتواند به اشتراک گذاری اطلاعات، تجربیات و منابع کمک کرده و تعامل و همکاری بین افراد و سازمانها را بهبود بخشد.
2) نتورکینگ دسترسی به منابع و دانش را آسان تر میکند: بدون شک هر شخصی تخصص و تجربهی منحصر به فرد خود را دارد. با شبکهسازی میتوانید از دانش، تخصص و تجربههای دیگران بهره برده و تخصص و تجربههای خود را در اختیار آنها قرار دهید. همین امر میتواند منجر به کاهش هزینهها و بهبود کارایی کسبوکارها شده و بستری برای رشد و توسعه فعالیتهای کسبوکار فراهم کند.
3) شبکهسازی فرصتهای جدید ایجاد میکند: با شبکهسازی به ایدهها، بازارها و نیازهای جدید دسترسی پیدا میکنید. همین موضوع میتواند به توسعه فعالیتهای جدید، صادرات و رشد کسب و کار شما کمک شایانی کند.
4) شبکهسازی اعتبار کسبوکار شما را افزایش میدهد: با شبکهسازی میتوانید با سازمانها و افراد معتبر و معروف ارتباط برقرار کنید. با این کار اعتبار کسبوکار خود را بهبود بخشیده و اعتماد مشتریان و همکاران خود را جلب خواهید کرد.
5) شبکهسازی باعث ایجاد روابط تجاری قوی میشود: شبکه سازی می تواند به ایجاد روابط تجاری قوی و پایدار با مشتریان، همکاران و تامین کنندگان کمک کند. اعضای یک شبکه برای دستیابی به اهداف خود به یکدیگر اعتماد کرده و از هم کمک میگیرند. این روابط میتوانند به ایجاد اعتماد و رضایت مشتریان، بهبود خدمات و کیفیت محصولات و افزایش فروش کمک کنند.
6) شبکهسازی به ارتقا نوآوری و خلاقیت کمک میکند: با برقراری ارتباط با افراد و سازمانهای دیگر با چالشها، تجربهها، اطلاعات و اهداف سایر افراد آشنا میشوید. این موضوع موجب تغییر نگرش شما نسبت به مسائل میشود. این ارتباطات در ایجاد تحول و نوآوریها و همچنین بهبود مداوم کسبوکارها موثر خواهند بود.
7) نتورکینگ به شناخت برند شما کمک میکند: یکی دیگر از مزایای شبکهسازی دیده شدن و مورد توجه قرار گرفتن است که برای توسعه و ارتقای یک کسبوکار ضرورت دارد. شبکه امکان ارتباط با متخصصان صنعت خود را فراهم کرده و میتوانید از تجربیات و دانش آنها استفاده کنید. با حضور مداوم و موثر در رویدادهای اجتماعی و حرفهای شما و برندتان به یک منبع قابل اعتماد تبدیل خواهید شد.
8)شبکهسازی به شما انگیزه میدهد:معاشرت با افرادی که از دیدگاهها و ایدههای شما حمایت میکنند باعث میشود انگیزه و انرژی شما برای پیشرفت و دستیابی به موفقیت دوچندان شود.
9) افزایش اعتماد به نفس از نتایج خوشایند شبکهسازی است: خارج شدن از نقطه امن، برقراری ارتباط با افراد جدید، آموزش دیدن و گواهیهای به دست آمده به تدریج باعث افزایش اعتماد به نفس شما میشود.قرار گرفتن در جمع افراد هم مدار، مهارتهای اجتماعی را در شما تقویت و خودباوریتان را بیش از پیش میکند.
چرا به شبکهسازی نیاز داریم؟
ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که وقتی مهارت و استعداد کافی برای رسیدن به اهدافم دارم چرا باید شبکهسازی کنم؟
داشتن استعداد و مهارت بخش اساسی برای پیشرفت محسوب میشود. اما برای استفاده حداکثری از مهارتها و استعدادهای خود نیازمند ایجاد شبکههای قوی میباشیم.
بدون دیدگاه